10. april 2019

Azijski križkraž


Danes je v moji kuhinji dišalo po Aziji. Ker sva z mojim M navdušena nad raznoliko azijsko kulinariko, sem se je danes lotila tudi sama. Pripravila sem azijski križkraž kar doma imaš :D

V vok sem natresla:
1          paket srednje širokih riževih rezancev
0,5dl    teryaki omake
0,5       piščančjih prsi
1 pest  zamrznjenih kozic
2          papriki različnih barv
0,5       dimljenega tofuja
 2         jajci 
kokosovo maščobo (sezamovega olja nisem imela doma)
sol
poper
kurkumo
sezam
narezane mandlje
mlado čebulico 
eterično olje limonske trave

1. Vso zelenjavo in meso si že vnaprej nasekljamo, da imamo potem vse že pripravljeno.
Piščančje prsi narežemo na trakce ali kocke (kar vam je ljubše), enako je z zelenjavo. Pri zelenjavi vključimo, kar imamo radi (por, bučke, paradižnik, gobe,...). Piščanca posolimo, popopramo, posujemo s kurkumo in prelijemo s teryaki omako ter pustimo marinirati 20 minut.
 
2. V voku segrejemo maščobo, ki naj bo res vroča, drugače se nam bodo sestavine kuhale, ne pekle. Najprej preprežimo piščanca, ga umaknemo, prepražimo rakce, dodamo zelenjavo in na kocke narezan tofu. Pustimo nekaj minu, da se rakci, tofu in vsa zelenjava popraži, nato vsebino umaknemo (sama vse dajem na en globok krožnik). Zelenjava naj bo še hrustljava.

3. Vmes pripravimo rezance po navodilu z embalaže (prelijemo z vrelo vodo, odcedimo).

4. Ponovno dodamo malo maščobe in vanjo vmešamo 2 dobro zžvrkljani jajci in vseskozi mešamo. Pri roki imamo pripravljen krožnik z že prepraženo zelenjavo, mesom in tofujem. Vsebino stresemo k jajcema. Med mešanjem prelijemo s teryaki omako in malo vode. Dodamo odceneje rezance in vse skupaj dobro premešamo in izklopimo ploščo.

5. Sedaj vmešamo 1k eteričnega olja Limonske trave (Lemongrass) podjetja doTERRA in zopet premešamo. Limonska trava bo dobro sovpadala z jedjo, saj je po Aziji povsod dodajajo k hrani.

6. Ko je jed končana, jo posujemo s sezamom, mandljevimi lističi in sveže narezano mlado čebulico.

           

Jed moramo v voku precej hitro komponirati skupaj, zato je res pomembno, da si prej vse dobro pripravimo. Kakšna dodatna roka ne bi bila odveč.

Še nekaj o pridobivanju eteričnega olja limonske trave
                                              


Ni komentarjev:

Objavite komentar

👀 Zdravljica v kozarcu 👀

Bliža se 8. 2., ko Slovenci praznujemo svoj kulturni praznik. Ker ponekod poteka pouk na daljavo, drugod pa smo v šoli, danes z vami delim p...